Activiteiten inZwitserland

placeholder Z witserland ligt in het midden van Europa. Zwitserland behoort niet tot de Europese Unie maar is een Bondsstaat met zijn eigen regels en wetten. In Zwitserland betaald men ook niet met de euro, maar met de Zwitserse Frank. Door het mooie en bijzondere klimaat in Zwitserland zorgt ervoor dat er veel toeristen komen, in de winter maar ook in de zomer. In de zomer is het vooral leuk om het Meer van Genève te bezoeken maar ook steden zoals Basel, Lugano en Lausanne te bezoeken. Als het winter wordt dan willen mensen aan wintersport doen. Tijdens dit seizoen zijn de plekken als Engelberg, St. Moritz en Bern erg populair. De Zwitserse Alpen zijn het hele jaar door wel populair. Je kunt mooie en leuke wandelingen maken door deze gebergtes, maar je kunt deze bergen ook beklimmen en in de winter kun je hier heerlijk skiën of snowboarden. In de oude steden en dorpen in Zwitserland zie je veel historische details uit de middeleeuwen. Dit zorgt voor een ouderwets en cultureel karakter. Goede voorbeelden van zulke dorpen en steden zijn Bern, Bellinzona en Luzern.

Zwitserse Alpen

Veel mensen gaan naar de Zwitserse Alpen om hier een berg te beklimmen of een wandeling te maken. Het is een erg mooi gebied met besneeuwde bergtoppen, groene heuvels en de schoonheid die het uitstraalt. Het is een prachtige attractie voor toeristen. De routes voor het wandelen en klimmen zijn erg duidelijk weergeven en je kunt ook nog kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden. De hoogste plekken in de Alpen bevinden zich in de omgeving van Wallis. De Matterhorn is wereldberoemd. Deze berg is voor het eerst door iemand beklommen in 1865, door een Engelsman genaamd Edward Whymper. Je kunt deze berg ook bezoeken doormiddel van de Gornergrat Bahn in het plaatste Brig. Met deze trein reis je ongeveer negen kilometer ver in ongeveer een half uur, tijdens de reis kun je van het prachtige uitzicht genieten. Na een half uur ben je op de bekendste berg van de Zwitserse Alpen, de Matterhorn. Als je hele mooie meren wilt zien, dan kun je naar het gebied Berner Oberland gaan. Hier vind je de meren Brienzersee en Thunersee. Je kunt de weerspiegeling van de bergen zien in het water.

Het meer van Genève

In het zuidoosten van Zwitserland kun je het Meer van Genève vinden. Het meer is ruim 580 vierkante kilometer groot. Het meer ligt op de grens van Zwitserland en Frankrijk, tussen de Alpen en de Jura. Het uitzicht is werkelijk prachtig. In de omgeving van dit meer heb je verschillende leuke vakantiebestemmingen die je kunt ontdekken. Hierbij kun je denken aan het mooie Montreux, de stad Genève zelf en het mooie karakter van de stad Lausanne. In Genève kun je een aantal historische bezienswaardigheden vinden. Zo heb je de Cathédrale Saint-Pierre, Mur des Réfermateurs en een paar hele mooie parken. Ook kun je de musea bezoeken en genieten van de culturele stad. Zo is er een museum speciaal voor moderne kunst en het Patek Philippe Museum.

Terug naar boven