Het Weer in Zwitserland

Het Weer in Zwitserland

placeholder H et weer in Zwitserland heeft ervoor gezorgd dat het aantrekkelijk en populaire wintersportgebied is. De populairste gebieden om te wintersporten zijn Berner Oberland, Wallis en Graubunden. De grootste skigebieden zijn Portes du Soleil en Quatre Vallees. In Zwitserland is het klimaat in simpelweg 3 gebieden te verdelen. De Alpen, de provincie Ticino en het Centrale Plateau. In januari is het het koudst in Zwisterland. De helft van Zwitserland word bedekt door de Alpen. De grens is van Geneve tot Oostenrijk. Daar heerst boven de 1500 meter, een hooggebergteklimaat. In de diepe valleien is het s’winters vaak bewolkt en mistig en vriest het de hele tijd. De zomers in de valleien zijn lekker warm en mooi helder weer. De zomers buiten de valleien zijn bewolkt en boven de 1800 meter is de gemiddelde dag tempratuur en niet veel hoger dan 10 graden celcius. De natste periode van het jaar is ook in de zomer. De maanden juli en augustus. Dan vallen er vaak stevige buien en onweersbuien.

Tincino

Ten zuiden van de Alpen ligt de provincie Tincino. Het klimaat wordt beïnvloed door warme licht. De zomers zijn er warm en s’winters is het daar vrij mild. De zomers zou je kunnen vergelijken met Noord Italië. Het enige verschil dat het in Tincino meer regent. Als er regent dan is dit vaak in de vorm hevige stortbuien. Aan de zuidkant van de Alpen ligt de warmste plek van Zwitserland deze plek heet Lugano. In Geneve is het zomers rond de 25 graden Celsius.

Centrale Plataeu

Het laagste gebied van het Zwitserland is het Centrale Plataeu. Dit ligt van het meer van Geneve tot het Bodenmeer. De meerderheid van Zwitserse bevolking woont in dit gebied. Alle grote steden liggen er namelijk. In de winter is het er meestal koud en lage wolken en mist. Als de winter streng is kan wel enkele weken gaan vriezen en mogelijk kan er ook sneew vallen. Zomer is het er warm.

Terug naar boven