Logo

Instagram Facebook Instagram

Logo

Hoofdstad Zwitserland

Zwitserland is opgebouwd uit 26 kantons. Zwitserland is dan ook een bondstaat. Er zijn kantons in Zwitserland zo klein als 37 km2 met, maar 15 000 inwoners. En al deze kantons zijn eigenlijk een soort eigen landjes. Het heeft erg het idee van de VS. De VS bestaat namelijk uit een vereniging van 50 staten. Met eigen wetten en regels. Ook in Zwitserland is dit zo. Maar daar hebben de kantons ook nog is allemaal een compleet eigen regering.

Een land zonder hoofdstad

Zwitserland heeft geen hoofdstad dit komt omdat Zwitserland neutraal is en dus geen dorp of stad boven een ander dorp of stad wil plaatsen. Het land bestaat uit 26 kantons en ze hebben dus geen hoofdstad, maar Bern is technisch gezien de hoofdstad.

Informatie over Bern

Bern is al erg oud. Zo oud zelfs dat oude binnen centrum van de stad erfgoed is. En nee ik heb niet over erfgoed voor de Zwitsers, nee ik het heb over de officiele unesco werelderfgoed lijst. Bern is dus al een erg oude plaats. Bern was vroeger het huis van beren. De legende gaat dat de hertog die Bern heeft gesticht een beer heeft vermoord en dat daardoor de beer in het wapen zit van Bern. Eerst weren de beren in de berenkuil gestopt en nu zitten de beren in hun eigen park. Bernen zijn zo slim dat ze van de beren een toeristenattractie hebben gemaakt. Hierdoor kun je nu zelfs een rondleiding krijgen en leer je meer over de geschiedenis van Bern en zijn beren.

zurich

Wat is een hoofdstad?

Een hoofdstad is een stand in een land of republiek. Deze stad heeft een belanrijke politiek rol niet altijd. Kijk bijvoorbeeld naar Nederland. In Nederland is Amsterdam de hoofdstad, maar het enige politieke bestuur daar is de gemeente. Volgens deze theorie zou eigenlijk Den-Haag de hoofdstad. Echter is Den-Haag wel de hoofdstad van het internationale recht. Internationale criminelen worden berecht in Den-Haag. De reden dat Amsterdam de hoofdstad is komt doordat Nederland niet te veel macht wilde geven aan één provincie.

De functie van een hoofdstad

De functie van een hoofdstad stamt heel ver terug. Een hoofdstad diende als vesteging. Vaak was dit het economische hard van een gebied. Vanuit hier werd het land bestuurt en werd ervoor het land gezorgd. Vaak zat hier dan ook het belangrijkste bestuur.

Zwitserland topografie

Zwitserland is een land in het midden van europe. Het land grenst aan Italie, Frankrijk, Oostenrijk en Duistland. Het land bleef neutraal in zowel de eerste al de tweede wereldoorlog. Het land wat eigenlijk geen land is maar een republiek is een vereniging van 26 kantons. Dit zijn dus een soort staten net als ze die hebben in de VS. Alleen hebben dezen dus een eigen regering. Bern is de hoofdstad van deze republiek. Bern is een eeuwen oude stad met een rijke geschiedenis van beren. Veel mensen gaan op wintersport in Zwitserland. Zwitserland heeft veel bergen waar je 's winter lekker kan skiën of snowboarden of een andere winterse sport. En in de zomer kun je er prachtige bergwandelingen maken.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy