Logo

Instagram Facebook Instagram

Logo

Rondreis Zwitserland

Het klimaat is gematigd, maar varieert met de hoogte. Zwitserland heeft koude, bewolkte, regenachtige / besneeuwde winters en koele tot warme, bewolkte, vochtige zomers met af en toe een bui. Het hoogste punt is Dufourspitze op 4.634 m en het Lago Maggiore op slechts 195 meter boven de zeespiegel.
De onafhankelijkheid en neutraliteit van Zwitserland worden al lang geëerd door de grote Europese mogendheden en Zwitserland is sinds 1815 niet betrokken bij enig militair conflict. De politieke en economische integratie van Europa in de afgelopen halve eeuw, evenals de rol van Zwitserland bij veel VN- en internationale organisaties heeft de banden van Zwitserland met zijn buren versterkt. Het land is echter pas in 2002 officieel lid van de VN geworden. Zwitserland blijft actief in veel VN- en internationale organisaties, maar blijft sterk inzetten op neutraliteit.

rondreis zwitserland

Openbaar vervoer

De Zwitsers zullen je verwennen met fantastisch vervoer - snelle, storend stipte treinen, schone bussen en een half dozijn verschillende soorten bergtransportsystemen, geïntegreerd in een samenhangend systeem. De kortingsmogelijkheden en de verscheidenheid aan kaartjes kunnen verbijsterend zijn, van half-tariefkaarten tot meerdaagse, multi- gebruikkaartjes die goed zijn voor bussen, boten, treinen en zelfs fietsverhuur. In het algemeen is er op elke route ten minste één trein of bus per uur, op veel routes rijden treinen en bussen elke 30 minuten of zelfs 15 minuten, maar zoals met alles in Zwitserland rijdt de doorvoer minder vaak, of in ieder geval gedurende een kortere periode de dag, in het weekend, en vooral op zondag. Gezaghebbende informatie, routes en schema's zijn te vinden op de website van de Zwitserse federale spoorweg of vanuit een loket in een treinstation.

Reizen

Het gebruik van de treinen is gemakkelijk, hoewel het aantal verschillende soorten treinen een beetje verwarrend kan zijn, tenzij je weet dat de schema's bij een Zwitsers treinstation een kleurcode hebben. Het gele laken is voor vertrek en het witte laken is voor aankomsten. Snellere treinen verschijnen op beide lakens in rood, terwijl de treinen in het zwart op meer stations stoppen. Voor lange reizen is het vaak gemakkelijker om de website te gebruiken, omdat het transfers voor u zal ophalen. Je hoeft niet bang te zijn voor overdrachten van vijf minuten of minder. Je maakt ze, op voorwaarde dat je precies weet op welk platform je aankomt en van welke je vertrekt. Veel Zwitsers pendelen met een transfer van één of twee minuten! Planning is aan te raden omdat sommige treinen op een frequentie van een half uur of een uur rijden.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy