Logo

Instagram Facebook Instagram

Logo

Trein Zwitserland

Chur is de oudste stad van Zwitserland en is uitstekend met een trein bereikbaar. Met de trein vanuit Nederland naar Chur. Dit is slechts één overstap. In Chur begint Glacier Express naar Zermatt en Bernina Express naar Tirano. Chur is een knooppunt van de Bahn, De smalspoortwegmaatschappij van Graubunden.
Het station is er van 1858 en is het belangrijkste spoorknooppunt van Graubunden. Vanuit Churs is er enkele rechtstreekse treinen naar Duitsland en soms naar Brussel. Tot en met 2002 reed deze trein ook vanuit Nederland rechtstreeks naar EuroCity naar Chur. Maar dit ging helaas niet meer door.

Trein Amsterdam – Chur

Toch kan je Chur nog altijd goed bereiken per trein. De ICE Amsterdam – Basel geeft in een goede aansluiting op de InterCity Basel. NS Hispeed verkoopt ook treintickets naar Chur. Eventueel kunt u een treinticket kopen tot Basel Bad en met Swiss transfer ticket doorreizen naar Chur of een andere station die jij wilt. Nederland en Basel verkoopt Deutsche Bahn goedkope Europaspecial treintickets.

Bijzondere spoorlijnen

Chur heeft ook mooie,grote en moderne busstation. Dit busstation bevindt zich boven treinsporen. Chur is tevens ook het overstappunt tussen snelle treinen en de regionale treinen.De spoorlijnen van Rhatische Bahn (regionale trein) is adembenemend. De Bernina spoorlijn en Albulabahn zijn zelfs door UNESCO aangemerkt als wereld erfgoed.

trein zwitserland

Aanrader

Als u naar Chur of Graubunden gaat dan is een treinpas echt aan te raden. Het goedkoopste is de Graubunden Treinpas. Als je buiten Graubunden met de trein wilt reizen. Je kan dan beter Swiss Travel Pass kopen.

Trein Chur – Arosa

Bijna alle treintrajecten zijn van Rhatisch bahn zijn echt schitterend. Zo lijkt de trein van Chur naar Arosa wel op tram. Alhoewel de lijn slechts 26 km lang is duurt de treinreis slechts een uur. Met een auto gaat het niet sneller. Tijdens de rit wordt je overigens wel een hoogteverschil van ruim een km.

Andere treinen

In een Chur kan je gebruik maken van de Regionale Express van SBB naar St. Gallen. Deze trein heet de Rheintal Express. Het beroemde Galcier Express naar Zermatt start ook in Chur. Met een treinpas genaamd Graubunden zijn al deze fantastische te beleven. Tussen Chur en Zurich rijden 2 snelle treinen per uur. Dit is een intercity en een interregio.

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy