Vakantie Zwitserland

Vakantie Zwitserland

vakantie zwitserland Z witserland dit niet EU gebonden land ligt midden in Europa en staat wel bekend om z’n prachtige alpen, Chocolade horloges en kazen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan toblerone die van oorsprong uit Zwitserland komt en ook nog eens een Zwitsers merk is. Ook is de Zwiterse kaas door heel Europa geliefd en zelfs buiten Europa met als Grootste continent Noord-Amerika. Wat veel mensen ook niet weten is, dat het land eigenlijk helemaal geen hoofdstad heeft maar een bondstad. De bondstad van dit land is Bern wat veel mensen toch wel zien als de hoofdstad. De reden waarom de meeste mensen buiten Zwitserland Bern als de hoofdstad zien is, omdat het eigenlijk het zelfde is als de hoofdstad met dezelfde principes. Ook een leuk feitje is, is dat Zwitserland in beide oorlogen helemaal niet heeft meegedaan en door de historie heen eigenlijk compleet neutraal is gebleven wat er voor heeft gezorgd dat het land welvarend is.

Vakantie in Zwitserland

Een vakantie plannen in dit prachtige landje is natuurlijk een fantische keus vanwege al de moooie bergen, bergen en mooie cultuur. Een must visit als je in Zwitserland bent is het kasteel van Chillon. Dit kasteel is in de tijd van de middeleeuwen gebouwd en staat tot de dag van nu nog steeds overeind waarvan sommige mensen vinden dat het de best bewaarde kasteel is. Het kasteel is gelegen naast een meer en had vroeger geen pad wat het lastiger maakte voor de vijanden om binnen te dringen maar tegenwoordig is er wel een pad wat ook erg handig is voor de vele toeristen die dit kasteel bezoeken.

Rheinfall

Wat ook zeker niet te missen is, is de Rheinfall. Dit is Europa’s grootste waterval en ligt aan de Rijn. Met een bootje is het mogelijk om op tour te gaan op deze waterval en is het zeker waard, omdat je een geweldig uitzicht hebt op het meer en een waterval van dichtbij kan meemaken.

Meer van Genève

Het meer van Genève heeft wel een oppervlakte van 580 vierkante kilometer en bevind zich in het zuiden van Zwitserland. Dit meer is ook een fantastische plek om wat cultuur op te snuiven terwijl je in een boot zit te rusten. Vanaf het meer zijn er ook andere leuke vakantiebestemmingen waar je naar toe kunt. Het uitzicht is hier werkelijk waar echt waanzinnig en veel bijzondere historische gebouwen te zien.

De Alpen van Zwitserland

En als laatst hebben we de Alpen die we natuurlijk niet kunnen vergeten. Van de groene heuvels tot aan de bergtoppen die bedekt zijn met sneeuw. Niet alleen hierdoor trekken de Alpen ieder jaar weer duizenden toeristen, maar is ook een hele rustgevende plek om te genieten. Vanaf de Alpen heb je echt een wonerbaarlijk uitzicht wat je alleen kunt vinden in dit gebied van Zwitserland. De meeste mensen komen hier ook wel voor wintersport samen met de familie, maar veel mensen komen hier ook om even te rusten en genieten van het uitzicht of om lekker op hun gemak een berg te beklimmen.

Terug naar boven