Hoofdstad Zwitserland

Hoofdstad Zwitserland

placeholder I edereen kent het wel, de hoofdstad van Zwitserland is Bern. De hoofdstad van Zwitserland is Bern. Over het algemeen is Bern ook de plaats waar het parlement, het hooggerechtshof zich bevindt. De woning van het staatshoofd zit ook in Bern. Bij de gemeente spreekt ze meestal van een hoofdplaats in hoofdstad.
Een stad kan natuurlijk de hoofdstad van verschillende bestuurlijke eenheden zijn. Zo is bijvoorbeeld brussel de hoofdstad van Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, Vlaanderen en de Europese Unie.

Informatie over Bern

De slogan luidt in Zwitserland klein, maar fijn voor Bern. Officieel gezien is Bern de bondsstad van Zwitserland. Bern heeft namelijk een oppervlakte van iets meer dan 51 km2. De stad heeft ongeveer 140.000 inwoners. Bern wordt internationaal gezien als de stad met rijke cultuur. Vooral de historische gebouwen zijn een parel voor de inwoners en toeristen van Bern. Zoals ik al zei Zwitserland heeft geen officiele hoofdstad, omdat het land namelijk geen stad als economische en centralistisch middelpunt wil aanstellen.

Bern ligt in het noordwesten van Zwitserland op 540 meter boven het zeeniveau. De stad ligt in een dal genaamd Schweizer Mittelland, dit is een plateaugebergte. Het historische gedeelte ligt aan de bocht van de bekende rivier de Aare. De nieuwere stadsdelen zijn met bruggen verbonden. Bern ligt in het noordwesten van Zwitserland op 540 meter boven het zeeniveau. De stad ligt in een dal van het Schweizer Mittelland, een plateaugebergte.

Geschiedenis

Bern heeft zijn naam te danken aan een Zwitserse legende. Bern is een verbastering van het duitse woord Bär. De oorsprong van de stad ligt in nederzetting die sinds 1191 gesticht werd door Hertog Berchtold V. Het verhaal luidt dat de hertog op de plaats wat nu bern heeft een beer doodde. Vandaag de dag is deze beer symbool van de stad. Je kan overal in de stad houten, chocoladen beren kopen. In de 14e eeuw duurde het niet lang of ze kregen conflict met nabijgelegen Freiburg . Bern won deze conflict en was dus meest belangrijke stadsstaat van de Noordkant van Alpen.

Algemeen

Zwitserland grenst aan de volgende landen Het noorden van Duitsland, Het zuiden van Italie, Het westen van Frankrijk en het oosten van Oostenrijk en Liechtenstein in het Oosten. De highlight van zwitserland zijn de Alpen, dit zijn de hoogste gebergte van Europa. De indrukwekkende besneeuwde toppen zijn echt om je vingers bij af te likken. Ze trekken jaarlijks miljoen mensen. De afkorting van Zwitersland op auto’s is CH. Alle snelwegen in Zwitersland zijn tol plichtig. Er is ook een aantal bergpassen waar tol wordt geheven. De favoriete sporten van Zwitersland zijn vooral wintersporten zoals: Langlaufen ,Rodelen ,Schansspringen, Curling ,IJshockey en Skiën. In Zwitserland kan je groot aantal herenhuizen, landgoederen en kastelen vinden. Die door de hogere klasse van de bevolking werd gebouwd en bewoond. Dit soort meesterwerken zijn werkelijk waar prachtig. Helaas zijn niet alle bouwwerken te bezichtigen voor het publiek. Je kan daar ook trouwens hotels, musea en restaurants vinden. Vanwege hele strenge bankgeheim en neutraliteitpolitiek is het bank- en verzekeringswezen één van de belangrijke pilaren onder de Zwitserse economie. Zurich is het centrum voor al deze activiteiten. Hier zitten niet alleen de Zwiterse Banken maar ook alle grote buitenlandse banken. De meeste zitten gevestigd aan de Paradeplatz. De centrale bank verzorgt bankbiljetten en houd toezicht op overige banken. Toerisme is zeker een van belangerijke inkomstenbron van Zwitersland. Het land heeft ervaring met massatoersime, dit heeft te maken met de talloze beroemde hotevakscholen die in het land zijn gevestigd. Zwitserland bestaat uit 26 kantons. Kantons hebben eigen wetten en een eigen parlement en regering. De kantons zijn: Fribourg (Freiburg), Neuchâtel, Solothurn, Basel, Landschaft, Basel Stadt, Schaffhausen, Zug, Unterwalden (Obwalden), Unterwalden (Nidwalden), Glarus, Sankt Gallen, Appenzell Ausserrhoden, Appenzell Innerrhoden, Aargau, Jura, Zürich, Thurgau, Graubünden, Ticino, Valais/Wallis, Uri, Bern, Luzern, Schwyz, Vaud en Genève.

Terug naar boven