Logo

Instagram Facebook Instagram

Logo

Steden Zwitserland

Zwitserland is een federale republiek in Europa. Zwitserland bestaat uit 26 kantons, en de stad van Bern is de waar de federale autoriteiten. Het land is ligt in het westen van Europa, en grenst met Italië in het zuiden, in het westen Frankrijk en in het noorden Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten. Zwitserland is een kustloos land geografische gescheiden tussen de Alpen, Zwitserse Hoogvlakte en de Jura, en heeft een grond van 41,285 km2. Terwijl de Alpen de meeste grond heeft van Zwitserland, leven 8 miljoen Zwitsers op landgrond beneden. De twee grootste steden van Zwitserland zijn Zurich en Geneva.

Bern

De stad Bern, is in feite de hoofdstad van Zwitserland, volgens vele Zwitsers is Bern hun federale stad. Met 142.349 inwoners, Bern is de vierde grootste stad in Zwitserland. Bern is ook de hoofdstad van de provincie Bern, de tweede meest populair stad van Zwitserland. De officiële taal in Bern is Duits, maar de meeste gesproken taal is een soort Duits met een Zwitsers accent, ook wel Berns Duits. In 1983, de historische deel in de stad Bern werd een werelderfgoed. Bern is gerangschikt tussen de werelds top 10 steden om het beste in te leven.

Zurich

Zurich is de grootste stad van Zwitserland en de hoofdstad van de provincie Zurich. Het ligt in het noorden van Zwitserland bij de noordwesten van de Lake Zurich. De binnenstad heeft ongeveer 400.028 inwoners en de buitenstad wonen er ongeveer 1.315 miljoen inwoners. Totaal heeft Zurich 1.83 miljoen inwoners. Zurich is een middelpunt voor treinwegen, wegen en luchtwegen. Luchthaven van Zurich en de treinstation zijn de grootste en de drukste in het land. De officiele taal van Zurich is Duits, maar de meeste gesproken taal is een variant van de Duits-Zwitserse dialect.

steden in zwitserland

Er zijn veel museums en kunstgalerijen in de stad te vinden, zoals de Zwitserse Nationale Museum en de Kunsthaus. Schauspielhaus Zurich is een van de meeste belangrijke theaters in de Duitse taal. Zurich is een leidende globale stad en staat tussen de werelds grootste financiële centers. Ondanks met een klein populatie aan mensen. De stad is een thuis voor een groot aantal financiele instituten en banken. De meeste van Zwitserse research en development centers liggen in Zurich en de lage belastingen trekken andere landen om hun bedrijf daar te richten.

Geneve

Geneve is de twee na grootste stad in Zwitserland en is de meeste bewoonde stad van Romandie, de Franse gedeeld van Zwitserland. Het ligt waar bij Rhone en Rivier Geneve, het is de hoofdstad van de provincie Geneve. De gemeente heeft een aantal inwoners van 198.979, en de provincie heeft 489.524 inwoners. Geneve is een globale stad, een financiele center, een wereldwijde center voor diplomatie door de aanwezigheid van verscheidende internationale organisaties, inclusief de hoofdkwartier van vele agentschappen van de Verenigde Naties en de Rode Kruis. Geneve is de stad dat de hoogste aantal van internationale organisaties heeft in de wereld. Het is ook de plek waar de Geneefse Conventies zijn getekend, dit was een verdrag tegen oorlogen in Europa

Website door BlueBird Media 2021 | Disclaimer | Privacy