Over Zwitserland

Over Zwitserland

placeholder Z witersland het land dat in het midden ligt van Europa met grote buurland zoals Frankrijk, Duitsland en Italië. Zwitserland is een prachtige binnenstaat en is ongeveer 41 duizen vierkante kilometer groot met ongeveer 8 miljoen inwoners. Zwisterland staat ook wel bekend als een neutraal land wat ook terug te zien was in de 2e wereld oorlog waar ze neutraal waren in beide wereld oorlogen. Zwitserland is niet lid van de EU alhoewel ze wel heel erg afhankelijk zijn van de EU qua economie. Zwitserland is een zelfstandige staat die een lang verleden heeft. Zwitserland is ontstaan in het jaar 1291 met een bondsbrief en is sindsdien ook zelfstandig gebleven. Ondanks dat heeft deze staat veel invloeden van andere landen zoals Frankrijk, Duitsland en Italië . De officiele talen zijn daarom ook de talen van deze 3 landen. Duits wordt het meest gesproken in Zwitserland met Frankrijk en Italiaans die volgen.

Geografie

Zwitserland staat ook wel bekend voor hun hoge bergen dit komt omdat ze ook dicht bij de alpen liggen. Door dit feit hebben ze ook diverse landschappen die heersen in het land. Zo heb je mediterraan klimaat in Kanton en een hooggebergteklimaat bij de alpen. Zwitserland heeft een heel groot voordeel met hun hoge bergen dat ze een uitstekend Alpenland maakt. Hoge bergen die er zijn, zijn de bergen Matterhorn die 4478 meter hoog is en Dufourspitze die 4634 meter hoog is. Dit is ook gelijk de hoogste berg die er in Zwitserland is. In zwitserland hebben ze niet alleen maar mooie hoge bergen maar ook rivieren die elk jaar lukt om toch weer duizenden toeristen aan te trekken van mensen over de hele wereld.

Bezienswaardigheden

Als eerste hebben we natuurlijk de Zwitserse Alpen die elk jaar weer honderdduizenden mensen aan trekt. Op de alpen gaan veel mensen wandelingen maken of de bergen beklimmen. De alpen zijn er natuurlijk niet alleen voor om bergen te belikkem of te bewandelen, maar natuurlijk ook om te skiën miljoenen nederlanders gaan elk jaar op wintersport in de zomer, lente of winter en eigenlijk bijna niet in de herfst. Er zijn genoeg plekken in Zwitersland waar je een plek kan vinden om te skiën, van beginner tot gevorderd voor allen is er plezier. Voor degene die niet zo veel plezier vinden in sportieve activiteiten tijdens hun vakantie kunnen ook naar andere bezienswaardigheden zoals het meer van Genève. Het meer is ongeveer 580 vierkante kilometer groot.

Eten

Zwitserland heeft ook wel een paar iconische gerechten die over zijn gewaaid naar de rest van Europa. Zo heb je de kaasfondue wat eigenlijk gewoon gesmolten kaas is in een karamische pan. Verder heb je nog de Zwitserse chocolade die door vele mensen worden geliefd in heel Europa. Zo heb je de toblerone die haast iedereen kent met de iconische alpen van griekenland in de vorm van chocolade. Zwitserse kaas is nog zo’n gerecht wat speciaal is daar. Je hebt daar verschillende regio’s die hun eigen soorten kaas maakt. Deze verschillen natuurlijk in smaak en passen beter bij de smaakpatroon van een bepaald gebied.

Terug naar boven